ОСТАННІ НОВИНИ

Енергетики по-сучасному обладнують гнізда для лелек

Львівський портал

|

Енергетики продовжують покращувати умови «побуту» лелек, встановлюючи платформи під лелечі гнізда. Навесні цього року ще 97 лелечих сімей матимуть можливість безпечного та комфортного проживання, адже саме стільки нових платформ встановлено до прильоту лелек, священного птаха українського народу. Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

Уже шість років поспіль працівники «Львівобленерго» встановлюють платформи під гнізда білих лелек, співпрацюючи з орнітологами. Зокрема, під час осінньо-зимового періоду  2009-2010 року у 12 районах області було встановлено: 17 платформ на електроопорах у Жовківському районі, 15 – у Дрогобицькому, 14 – Яворівському, 14 – у Мостиському, 11 – у Буському, 9 – у Жидачівському, 6 – у Бродівському, 3 – у Кам’янка-Бузькому, 3 – у Золочівському, 2 – у Шахтному, 2 – у Городоцькому, 1 – у Пустомитівському.

Лелеки люблять гніздитися на опорах ліній електропередачі, бо звідти зручно робити огляд та пильнувати своє гніздо з усіх боків. Переобладнуючи лелечі оселі, енергетики водночас захищають і птахів, і повітряні лінії електропередачі – виготовляють та встановлюють основи-платформи під гнізда та накладають ізоляційні трубки на самі проводи. «Євроремонт» одного гнізда лелечої родини для компанії обходиться біля 2 тис. грн.

Таким чином ВАТ «Львівобленерго» підтримало досвід польських колег у виготовленні гнізд для білого лелеки, адже наш край займає одне з перших місць за кількістю лелечих поселень.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *