ОСТАННІ НОВИНИ

Нафтогаз України «породив» дочку

Львівський портал

|

НАК «Нафтогаз України» 4 серпня 2009 року завершила створення дочірнього підприємства (ДП) «Нафтогазмережі», – повідомили у прес-центрі компанії.
На  виконання постанови Кабінету Міністрів  України № 775 від 10 червня 2009 року «Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж», НАК «Нафтогаз України» відповідно до статуту Компанії та за погодженням Міністерства палива та енергетики України, завершила створення дочірнього підприємства (ДП) «Нафтогазмережі».
Згідно  з положеннями Постанови № 775 майно газорозподільних мереж (розподільні газопроводи, споруди на них, транспортні засоби спеціального призначення, а також проектно-кошторисна та виконавча документація), що згідно законодавства України знаходиться у державній власності та не підлягає приватизації, передається на баланс означеного підприємства. Зараз, державне майно у вигляді розподільних газових мереж і споруд та технічної документації перебуває на балансі 43-х регіональних підприємств з газорозподілення та газопостачання, а також дочірніх компаній НАК «Нафтогаз України».
Таким чином завданням по забезпеченню безперебійного та безаварійного постачання та транспортування природного газу населенню, бюджетним установам та суб’єктам господарської діяльності будуть опікуватись ДК «Газ України» та ДП «Нафтогазмережі» за умов суворого дотримання вимог СТ.41 Конституції України.
Керівником  ДП «Нафтогазмережі» призначено заступника Голови правління НАК «Нафтогаз України» Віталія Гнатушенка. Окрім того, в НАК «Нафтогаз України» функціонує робоча група під головуванням першого заступника Голови правління Компанії Андрія Лопушанського з втілення механізмів дієвої реалізації положень, що викладені у Постанові Кабміну №775.
НАК «Нафтогаз України» сподівається, що створення підприємства ДП «Нафтогазмережі» сприятиме ефективному використанню та розвитку газорозподільних мереж, покращенню фінансово-розрахункової дисципліни у сфері газорозподілення та газопостачання та створить умови прозорого функціонування внутрішнього газового ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *