ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконний видобуток гравію та піску на Львівщині залишається проблемою - прокуратура

Львівський портал

|

Як  засвідчили прокурорські перевірки,  на території області розповсюджено численні факти порушень водного законодавства, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Однією із проблем  на території області  залишається незаконний видобуток піщано-гравійної суміші в заплавах та руслах гірських річок ,  що призводить до їх пониження, руйнування берегів та протиповеневих споруд, а відтак є однією із причин виникнення повеней.

За останні 20 років цей промисел призвів до пониження русел (дна) річок області в середньому на 2 м.  Так, Стрийським міжрайонним прокурором скеровано до суду для розгляду по суті кримінальну справу, порушену відносно начальника одного із відділів водних ресурсів Львівського обласного управління водного господарства «Облводгосп» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України, який, перевищуючи свої повноваження, склав завідомо неправдиві документи та видав дозвіл, на підставі якого було незаконно видобуто з річки Стрий  30 090 куб.м. піщано-гравійної суміші, чим державі завдано збитків на суму понад 812 тис.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *