ОСТАННІ НОВИНИ

Через крадіжки зростає загроза безпеці руху поїздів

Львівський портал

|

Залізничники констатують ріст кількості крадіжок майна, деталей та запчастин, від яких залежить безперебійне функціонування залізниці. Про це повідомляє прес-центр державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Водночас із збільшенням числа крадіжок, залізничники нарікають на правоохоронців, котрі не поспішають порушувати кримінальні справи за фактами розкрадань.

Відтак, Львівська залізниця вкотре звертає увагу правоохоронних органів на те, що через активне втручання сторонніх осіб в роботу залізничного транспорту дедалі більше зростає загроза безпеці руху поїздів.

Лише в господарстві сигналізації і зв’язку у першому кварталі 2009 року сторонніми особами було вчинено 14 вручань у роботу залізниці. Серед вкраденого – зв’язкові шафи, кабелі, металеві дроти повітряної лінії зв’язку, кабельні муфти, дріт  заземлення пристроїв автоматичного контролю рухомого складу під час руху поїздів, лінзові комплекти на переїзних світлофорах.

Залізничники про усі факти діянь зловмисників у встановленому порядку одразу ж повідомляють в органи внутрішніх справ. І у встановлені терміни зазвичай отримують відповідь: у порушенні кримінальної справи відмовлено. Але крайнім цинізмом можна вважати «футбол», в який бавляться правоохоронці з залізницею: транспортна міліція відмовляється бачити у порушеннях кримінал, а в територіальній міліції  уперто кивають на транспортну.

Пояснення просте – або крадіжка не спричинила суспільної небезпеки, або вартість вкраденого становить менше 907 грн. 50 коп. На жаль, лихо може статися і через викрадення або виведення з ладу деталі, ціна якої становить кілька гривень.

Випадки пошкодження та викрадення магістральних кабелів та проводів повітряної лінії зв’язку призводять до перерв оперативно-технологічних видів зв’язку, втрати можливості диспетчерського контролю та управління рухом поїздів. Пошкодження лінзових комплектів на переїзних світлофорах може призвести до зіткнень автомобільного транспорту з залізничним.

Зважаючи на те, що залізниця є зоною підвищеної небезпеки, здійснює перевезення людей та різноманітних вантажів, у тому числі і небезпечних, будь-яке стороннє втручання в роботу залізничного транспорту  може призвести до непередбачуваних наслідків – травмування чи загибелі людей, виникнення техногенних катастроф. Тому Львівська залізниця закликає правоохоронців вжити заходів для об’єктивного розслідування випадків крадіжок та втручання в роботу залізничного транспорту, затримання зловмисників і попередження таких випадків у майбутньому.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *