ОСТАННІ НОВИНИ

Три львів’янки незабаром отримають звання «Мати-героїня»

Львівський портал

|

Управління соціального захисту Львівської міської ради та спілка багатодітних сімей «Щаслива родина» готують клопотання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня». Про це сьогодні повідомила начальник інформаційно-аналітичного відділу управління соціального захисту Соломія Нарольська.

«Таких клопотань вже подано достатньо. Це є складна і тривала процедура, оскільки спочатку ми подаємо їх до обласного управляння соцзахисту, а вони вже подають до Міністерства сім’ї, молоді та спорту, яке розглядає їх. Наразі є три кандидатури, які підтримало міністерство, вони поки на етапі присвоєння почесного звання», – сказала Соломія Нарольська.

Також вона повідомила, що з 2006 року у Львові отримали звання «Мати-героїня» 30 багатодітних матерів. Упродовж 2008 р. було подано 78 клопотань, але їх ще розглядають.

«Лише з 2008 року матерям-героїням почали виплачувати матеріальну допомогу. Передбачено, що вони будуть отримувати 10 прожиткових мінімумів. Наразі на цю справу виділено 6,3 тис. грн. Зокрема, минулого року вісім матерів-героїнь отримали одноразову виплату, але це ті матері, які отримали звання у 2004-2005 рр.», – зауважила С. Нарольська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *