ОСТАННІ НОВИНИ

КРУ виявило фінансові втрати на львівських підприємствах

Львівський портал

|

Протягом 2008 року КРУ у Львівській області провело три державні фінансові аудити суб’єктів господарювання державного та комунального сектору економіки і виявило втрати майже на 18 млн гривень, – передає прес-служба КРУ у Львівській області.

Зокрема управління перевіряло ВАТ «Львівський локомотиворемонтний завод», ДАП «Львівські авіалінії» та ЛМКП «Львівтеплоенерго». Під час перевірок виявлено втрати фінансових і матеріальних ресурсів через неефективні управлінські дії на загальну суму 17,7 млн грн, в тому числі упущені вигоди на 10,5 млн грн та непродуктивні (зайві) витрати – 7,2 млн грн.

Наприклад, державний фінансовий аудит ДАП «Львівські авіалінії» встановив випадки надання повітряних суден в оренду (фрахт) за ціною, нижчою від собівартості. Внаслідок цього лише 2007 року підприємство не отримало 6,1 млн грн.

За результатами аудиту ЛМКП «Львівтеплоенерго» встановлено, що підприємство за 2007 рік не нарахувало і, відповідно, не отримало 2,8 млн грн плати за наданий в оренду турбогенератор.

Крім того, підприємство здійснило непередбачені фінансовим планом витрати на суму 0,7 млн грн та додатково сплатило відсотки за кредити, які були отримані в установах банків у зв’язку з несвоєчасними розрахунками за надані послуги в сумі 0,7 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *