ОСТАННІ НОВИНИ

Компанія Monitor Group приступила до розробки економічної стратегії Львова

Львівський портал

|

Для Львова компанія Monitor Group розроблятиме стратегію підвищення конкурентноздатності економіки міста. На сьогодні триває збір інформації та попередній її аналіз. Кінцевим результатом дев’ятимісячної роботи консалтингової компанії мають стати запропоновані детальні заходи з реалізації стратегії економічного розвитку Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Основний зміст дослідження ґрунтуватиметься на створенні переваг за рахунок економічного розвитку, в основу якого покладено кластери. Кластерами будуть пов’язані між собою компанії та організації в одному регіоні, що налаштовані на один бізнес-керунок. До уваги розрахунків братимуть усі чинники, зокрема, і вплив сучасних фінансових реформ в світі, рівень тіньової економіки, політична ситуація.

Проект розробки стратегії реалізовуватимуть відповідно до підписаної 7 жовтня 2008 року тристоронньої угоди про співпрацю між Львівською міською радою, Фондом «Ефективне Управління» та одним із світових лідерів консалтингу – компанією Monitor Group (США).

Реалізація проекту займатиме від восьми до дванадцяти місяців. Запуску проекту передував загальний аналіз конкурентноздатності 27 регіонів України, проведений Фондом «Ефективне Управління» та Всесвітнім Економічним Форумом. Після проведених досліджень Фонд зупинився на Львові, зокрема як на місті, що може впливати на економічний розвиток не лише регіону, а й всієї України.   

Проект економічного розвитку складається з двох етапів. На першому буде проведено системну оцінку стану економіки міста, визначено основні напрями економічного розвитку міста та конкурентоздатні кластери, а в ході другого етапу буде запропоновано детальні заходи з реалізації стратегії економічного розвитку Львова.

Окрім того, Monitor Group впродовж 9-12 місяців після розробки стратегії допомагатиме місту в її реалізації.

Нагадаємо, що Monitor Group є провідною світовою консалтинговою компанією, яка зосереджена на розбудові конкурентоспроможності країн. За останні 20 років Monitor Group надала консалтингові послуги у рамках 174 проектів економічного розвитку для 58 країн. Останніми проектами Monitor Group були стратегія економічного розвитку Лівії, економічна стратегія Південної Кароліни (США), стратегія іноземного інвестування Брунею та створення державно-приватного інвестиційного фонду у Данії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *