ОСТАННІ НОВИНИ

Позачергові вибори до ВРУ можуть і не відбутися – експерти

Львівський портал

|

Експерти вважають, що до 2009 року позачергові вибори Верховної Ради не відбудуться. Про це вони повідомили на прес-конференції у прес-центрі ІА «Українські Новини»

 «Уже точно до нового року виборів не буде», – сказав керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.  

Водночас експерт вважає, що економічна криза і її розв’язання стануть основними факторами, які вплинуть на подальшу долю виборів. 

У свою чергу директор PR-групи «Політтех» Тарас Березовець вважає, що позачергових виборів не буде, оскільки скасування їхнього проведення є однією з умов надання Міжнародним валютним фондом кредиту Україні. 

«Однією з умов надання кредиту МВФ є домовленість, що виборів дострокових не буде», – стверджує Березовець. 

На його думку, про такий розвиток подій також свідчить те, що останнім часом зменшилася критика на адресу прем`єр-міністра Юлії Тимошенко з боку Секретаріату Президента. 

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що вибори проводити не доцільно, оскільки вони можуть призвести до дестабілізації економічної ситуації. 

«У разі, якщо не вдасться зупинити виборчу кампанію зараз, ми протягом найближчих 2 років станемо свідками нагнітання політичної істерії, ініційованої тотальними перевиборами, і твердої й усвідомленої дестабілізації економіки України, визначальною рисою якої може знову стати гіперінфляція», – сказав експерт. 

Бала вважає, що ініціаторам позачергових виборів варто якнайшвидше відмовитися від цієї ідеї і вжити заходів зі стабілізації економічної ситуації. 

Експерти допускають скасування позачергових виборів Верховної Ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *