ОСТАННІ НОВИНИ

До грудня мають погодити перспективну схему розміщення МАФів

|

Триває робота з упорядкування МАФів, передає прес-служба міської ради. Результатом роботи стане випрацювана перспективна схема їх розміщення. До першого грудня її буде погоджено зі спеціальною робочою групою, що складена із представників Спілки підприємців, та винесено на сесію Львівської міської ради. Основний зміст схеми – визначити законні МАФи на території Львова, упорядкувати їх відповідно до належного зовнішнього вигляду та надати можливість підприємцям прозоро вести цей бізнес.

Перспективну схему розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у Львові буде розроблено у двох частинах: електронній та технічній.

Електронна частина – віртуальна карта Львова. На ній розмістять усі малі архітектурні форми міста. Навівши курсором на кожен них, можна дізнатися про власника, про наявність у нього відповідних дозволів та коли завершується їх термін.

Технічна частина складатиметься із списку МАФів Львова, який поділено на 3 блоки. Перший містить інформацію про МАФи, які не мають жодних застережень. Другий блок містить МАФи, які мають дозволи, але їхній вигляд не відповідає естетичним нормам. Натомість третій блок міститиме інформацію про тимчасові МАФи.

Роботу з розробки цієї схеми проводить ЛКП «Відділ архітектурно-проектних робіт і оцінки землі».

Попередньо планували, що схему буде розроблено раніше. У зв’язку з продовженням подачі підприємцями документів на узаконення діяльності термін розробки перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм подовжили. Відповідно, правила на їх розміщення автоматично набудуть чинності вже після затвердження цієї схеми депутатами. Станом на 1 жовтня у Львові працює 1638 МАФів, і лише 992 з них – із дозволами.

Щоб вести цей бізнес законно протягом року, підприємцям необхідно було отримати погодження за трьома напрямами: від управління архітектури ЛМР – відповідність наявної малої архітектурної форми для здійснення підприємницької діяльності погодженому проекту; від департаменту економічної політики ЛМР – дозвіл на розміщення об’єкта торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування у малих архітектурних формах; від управління природних ресурсів та регулювання земельних ресурсів ЛМР – документи щодо продовження договору оренди землі на розміщення малої архітектурної форми до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *