ОСТАННІ НОВИНИ

У Партії регіонів та БЮТ найбільше депутатів-нероб – КВУ

|

За рік діяльності Верховної Ради України VI скликання 130 народних депутатів не спромоглися стати авторами або співавторами хоча б однієї законодавчої ініціативи. Як йдеться у прес-релізі за підсумками моніторингу річної діяльності народних депутатів України VI скликання, у фракції Партії регіонів 29 % депутатів не подали жодного законопроекту, у БЮТ – 36 %, у НУНС – 17 %, у КПУ – 19 %, у Блоці Литвина – 20 %, повідомляє прес-служба КВУ.

Загалом протягом усіх сесій парламенту VI скликання станом на 18 вересня зареєстровано 2 тисячі 635 законопроектів, що на 700 законопроектів менше, ніж за рік роботи Верховної ради V скликання, яка також працювала в умовах політичної кризи. Аналіз законопроектів свідчить, що майже 1000 з них носила «технічний характер»: призначення позачергових місцевих виборів, ратифікація міжнародних угод, процедурні рішення і т.п. Через постійні блокування роботи парламенту була розглянута лише десята частина зареєстрованих законопроектів.

Найбільше законопроектів зареєстрували Олександр Омельченко (НУНС), Юрій Ключковський (НУНС) та Сергій Подгорний (БЮТ), однак 90% цих законопроектів стосувалися призначення позачергових місцевих виборів. Також помітну законодавчу активність проявили (зареєстрували понад 50 законопроектів): Сергій Терьохін та Віктор Швець (БЮТ), Сергій Ківалов та Василь Хара (ПР), Геннадій Москаль (НУНС).

Відтак КВУ вважає, що у разі проведення позачергових виборів народних депутатів без запровадження нової виборчої системи, партійні лідери мають кардинально змінити принцип формування виборчих списків – запровадити публічні обговорення кандидатур, провести внутрішньопартійні або громадські «праймеріз», не включати в списки депутатів попередніх скликань, які не реєстрували законопроекти та не працювали в округах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *