ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко пообіцяв діаспорі Український дім у Перемишлі

|

Президент України Віктор Ющенко заявив, що найближчим часом буде вирішено питання відкриття в Перемишлі (Польща) Українського народного дому. Про це Ющенко заявив під час зустрічі із представниками української громади в Польщі, повідомили в прес-службі глави держави.

Крім того, у своєму виступі на зустрічі глава Української держави подякував за зусилля, які роблять українці в Польщі щодо збереження української культури та історії, а також за просування сучасної України. «Я знаю, що громада дуже багато робить, щоб Україна відбулася як європейська країна», – сказав Ющенко.

«Україна високо цінує ваші зусилля зі збереження місць нашої національної пам’яті», – сказав Президент, навівши як приклад такої ініціативи плани спорудити у місті Хелм пам’ятник Грушевському, який там народився.

Президент висловив сподівання, що українська громада в Польщі активно братиме участь у відзначенні 75-ї річниці Голодомору. Він також висловив сподівання, що буде знайдено можливість відкрити в Польщі пам’ятники для вшанування цієї дати, передає proUA.

Обласні ради Західної України оголосили про збір коштів, необхідних для того, щоби викупити будівлю і передати її українській громаді Перемишля.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *