ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація на Східному фронті суттєво загострилася, – Сирський

Олег Дерев'янко

|

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про загострення ситуації на Східному фронті. Це повʼязано насамперед зі значною активізацією наступальних дій противника після проведення в рф президентських виборів. Про це йдеться в повідомленні Сирського.

За даними головнокомандувача, ворог активно атакує на Лиманському, Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. На Покровському напрямку намагається прорвати оборону використовуючи десятки танків та БМП.

Цьому сприяє тепла суха погода, яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості. Незважаючи на значні втрати, противник нарощує зусилля шляхом застосування нових підрозділів на бронетехніці, завдяки чому періодично добивається тактичного успіху.

«Тому, перший день моєї роботи в районі операції присвячений саме цьому напрямку та вжиттю всіх необхідних заходів для стабілізації обстановки, підвищення ефективності дій наших військ і завдання максимальних втрат підрозділам противника», – зазначив Сирський.

Він відмітив, що були прийняті рішення, спрямовані на посилення найбільш проблемних ділянок оборони засобами РЕБ та ППО. Також, поповнені запаси дронів всіх типів, протитанкових ракет, переміщені додаткові резерви сил та засобів.

«Знову постало питання досягнення технічної переваги над противником у високотехнологічних видах зброї. Тільки це надасть нам можливість перемогти більшого за чисельністю ворога і створити умови для перехоплення стратегічної ініціативи», – додав головнокомандувач.

Він наголосив, що другою серйозною проблемою є підвищення якості підготовки військовослужбовців, зокрема піхотних підрозділів, для оптимального використання бойової техніки та західного озброєння. Відповідальність за вирішення цього завдання покладається на командування Сухопутних військ, яке у повному складі повернулося з району бойових дій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *