ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» вимагає притягти до відповідальності міністра Вакарчука

|

Фракція ВО «Свобода» ініціює звернення до Президента України, РНБОУ та генпрокурора України, щодо притягнення до відповідальності міністра освіти і науки України Івана Вакарчука.

За словами депутата від ВО «Свобода» Андрія Хомицького, депутати обурені, що для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які здобували середню освіту мовами національних меншин, у 2008 – 2009 роках тести перекладатимуть відповідною мовою (за винятком тесту з української мови та літератури).

На думку «Свободівців», такі дії стосовно української мови є антиконституційними і грубо порушують закон України «Про вищу освіту». Відтак, «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності Міністра освіти та науки Вакарчука та директора Українського Центру оцінювання якості освіти І. Лікарчука. Також привести у відповідність до Конституції України Порядок реєстрації учасників ЗНО у 2008 році та вилучити з нього антиконституційний пункт, в якому йдеться про переклад тестів.

Ще одною їхньою вимогою стало вжиття належних заходів для забезпечення відповідних гарантій щодо недопущення різного характеру ініціатив з обмеження функціонування державної мови, як таких, що є неконституційними та загрожують державному суверенітету України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *