ОСТАННІ НОВИНИ

Заяви російських офіційних речників з приводу подій на Пагорбі слави неприйнятні – ЛОДА

|

Прес-служба ЛОДА оприлюднила заяву з приводу вчинення акту вандалізму на Пагорбі слави у Львові, що трапився у ніч на 23 лютого.

У заяві зазначено, що «Львівська обласна державна адміністрація рішуче засуджує глумління над пам’яттю загиблих і вимагатиме від керівництва ГУ МВСУ у Львівській області ретельного розслідування злочину, вчиненого на Пагорбі Слави, і вжиття продуктивних заходів для запобігання подібним проявам вандалізму у майбутньому».

Водночас, Львівська обласна адміністрація вважає неприйнятними деякі висловлювання офіційних представників. «Вважаємо за потрібне звернути увагу на неприйнятність низки необдуманих висловлювань з боку російських офіційних речників, такі заяви є неприпустимими, ображають гідність українців загалом, і галичан зокрема, не сприяють зростанню добросусідства між нашими народами».

У коментарі МЗС Росії, зокрема, було зазначено: «Не вперше, діючи подібно своїм ідейним натхненникам під покривом ночі, нинішні послідовники шухевичів і бандер воюють з могилами героїв-переможців, що віддали життя за звільнення України. Ми вправі розраховувати на поважне ставлення до нашої спільної пам’яті», – відзначається в коментарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *