ОСТАННІ НОВИНИ

НУНС пропонує відзначити 100-річчя Бандери на державному рівні

|

Народні депутати від НУНС Роман Ткач, Іван Стойко і Ярослав Кендзьор пропонують парламентові відзначити в 2009 році на державному рівні 100-річчя від дня народження лідера Організації українських націоналістів у 1930-1950-х роках Степана Бандери.

Про це йдеться в проекті постанови «Про святкування 100-річчя з дня народження Степана Бандери», зареєстрованому в Раді 22 лютого.

Зокрема, депутати пропонують парламентові доручити Кабінету Міністрів створити організаційний комітет, розробити і затвердити план заходів з підготовки, проведення і фінансування святкування.

Також вони пропонують доручити Державному комітету телебачення і радіомовлення забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації заходів, приурочених цим роковинам, організувати тематичні радіо- і телепередачі.

Проект передбачає випуск Національним банком ювілейної монети до 100-річчя Бандери.

Крім того, депутати пропонують Президентові Віктору Ющенку назвати 2009 рік Роком Степана Бандери і надати Бандері звання Героя України посмертно.

Нагадаємо, в січні ці самі депутати запропонували парламентові надати статус учасників бойових дій Другої світової війни воїнам Організації українських націоналістів та Української повстанської армії.

25 січня Рівненська міська рада проголосила 2008 рік Роком Степана Бандери в Рівному.

Івано-Франківська обласна рада в січні попросила Ющенка надати Бандері звання Героя України, передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *