ОСТАННІ НОВИНИ

Вступ України до СОТ здорожить м`ясо на 10-20%

|

Асоціація виробників м’ясопродуктів Укрм`ясопродукт вважає, що скасування пільг для сільгоспвиробників призведе до подорожчання м`яса та м`ясопродуктів на 10-20%.

Як повідомляє прес-служба Укрм`ясопродукту, умови вступу України до СОТ передбачають скасування будь-яких державних пільг та дотацій для аграрного сектору.

Зокрема, зараз на розгляд Верховної Ради внесено законопроект щодо скасування нульової ставки податку на додану вартість (ПДВ) для сільськогосподарських товаровиробників. Різке скасування пільгового оподаткування може призвести до подорожчання м`яса та м`ясної продукції на 10-20%.

Голова асоціації “Укр`мясопродукт” Галина Василик заявляє, що скасування нульової ставки ПДВ також негативно відіб’ється на діяльності м`ясопереробних підприємств, які будуть змушені працювати на збиток. “Оскільки основним постачальником сировини на комбінати (65%) є приватні господарства, які не сплачують ПДВ. Тоді як перероблена продукція буде підлягати обов`язковому 20% оподаткуванню. Аби вийти зі скрути, підприємствам залишатиметься підвищити відпускні ціни на м`ясо або знизити закупівельні, за якими сировина постачається на комбінати від селян”, – зазначила Василик.

Громадська Всеукраїнська асоціація “Укрм`ясопродукт” заснована в 2007 р. До асоціації входить 43 підприємства м`ясопереробної галузі та сільськогосподарських товаровиробників, повідомляє РБК-Україна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *