ОСТАННІ НОВИНИ

Димінський переконав містобудівну раду розширити стадіон і зберегти базар

|

Архітектурно-містобудівна рада Львова затвердила як основу розроблене «Містопроектом» містобудівне обґрунтування комплексного розвитку стадіону «Україна». Проект розроблено коштом футбольного клубу «Карпати». Проте, за словами директора департаменту містобудування Львівської міськради Андрія Павліва, це не дає клубу жодних преференцій на освоєння цієї території.

Проект, зокрема, передбачає закріпити за спортивним комплексом 19,5 гектарів землі. Сам проект модернізації і розширення стадіону передбачає реконструкцію стадіону, будівництво дитячо-спортивної школи, басейну з аквапарком, тенісних кортів, ковзанки, готельного комплексу, об’єктів громадського харчування а також наземних та підземних паркінгів. Проект також передбачає збереження торгового центру, збудованого президентом «Карпат» Петром Димінським поблизу стадіону «Україна».

Реконструйований стадіон, згідно з проектом, вміщатиме 30 тисяч глядачів, матиме багато входів, виходів та проїздів.

Проте рецензент проекту професор Б. Посацький оцінив його не надто схвально. За його словами, зона, на якій буде розташований комплекс, якщо його збудувати відповідно до проекту, буде функціонально перевантаженою. Крім цього він зауважив і певні просторові непогодженості в проекті. «Є специфічні вимоги до будівництва стадіону, готелів та їх інфраструктури, є специфічні вимоги і норми будівництва підземних паркінгів. Коли такі об’єкти існують окремо, це абсолютно чітко розміщується. А коли такі об’єкти починають мати спільні стіни, спільні фундаменти і конструкції, то тут виникає безліч технічних питань», – наголосив рецензент.

Ще одне конфліктне питання проекту – розширення спортивного комплексу, як передбачено, має відбутися за рахунок паркової зони. Це викликало спротив в окремих учасників ради. «Недоречно порушувати межі парку заради комерційного проекту», – наголосили зокрема противники захоплення паркової зони.

Щоправда, остаточне рішення щодо проекту та інвесторів, які фінансуватимуть його, прийматиме сесія міської ради. Адже рішення архітектурно-містобудівної ради є лише дорадчим, і не є визначальним у прийнятті рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *