ОСТАННІ НОВИНИ

Дяків судиться з міськрадою за пільгову приватизацію партійних офісів

|

Сьогодні відбулося засідання Галицького районного суду Львова за позовом члена ГФЛ, депутата ЛМР Теодора Дяківа про визнання протиправною ухвали Львівської міської ради, якою встановлено пільгову ціну для низки політичних партій (20 % від вартості) для приватизації їхніх офісів. Про це повідомляє прес-служба ГФЛ.

На засіданні були присутні як третя сторона – представники об ’ єднання “Нова хвиля”, Української народної партії та Народного руху України. Як твердить ГФЛ, представники партій не змогли пояснити в суді, чому їм належиться приватизація офісів на пільгових умовах, а лише посилалися на те, що таке рішення прийняла міська рада.

Своєю чергою, фактично єдиним аргументом відповідача, представника ЛМР, було те, що завершився термін позивної давності (від моменту пільгової приватизації минуло більше трьох років) і тому відповідно, за їхньою логікою, треба забути про 5 мільйонів гривень, які недоотримав міський бюджет.

Ухвалу про пільгову приватизацію приміщень партійних офісів НРУ, УНП, КУН та ВО «Батьківщина» було прийнято восьмого липня 2004 року.

За даними ГФЛ, тоді партіям дозволили приватизувати за 20% вартості понад 2,5 тисяч метрів квадратних, мінімальна ринкова вартість яких перевищувала 6,25 млн. грн. Відтак, вважають представники ГФЛ, до бюджету міста не надійшло п’ять мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *