ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати чубляться зі Садовим за котельню «Кінескопу»

|

Депутати міської ради чубляться з міським головою з приводу придбання котельні «Кінескопу», передає кореспондент «Львівського порталу» із сесійної зали.

Керівник «Львівтеплоенерго» Богдан Кіт під час сесії запропонував, щоб місто виділило кошти на купівлю котельні «Кінескопу». Але депутати проти цього, бо колись місто віддало цю котельню «Львівобленерго» за 2,5 млн, а тепер енергетики хочуть за цей об’єкт 14 млн.

Комунальні теплоенергетики пропрацювали кілька варіантів і зупинилися на цьому – він, на їхню думку, найліпше пасує для того, щоби значна частина Львова мала нормальне теплозабезпечення, зокрема, запасний варіант для Сихівського масиву, який уже багато років отримує тепло лише з ТЕЦ-1.

Щодо будівництва нової котельні, то Б. Кіт сказав, що на це треба щонайменше два роки і 90 млн грн.

Дуже довго тривала дискусія, і депутати не дали згоди. Однією з підстав є те, що надто вже це питання лобіює міський голова Андрій Садовий. Як риторично зазначив лідер фракції УНП Юрій Кужелюк: «Чого ти його пхаєш, як воно не лізе?».

Депутати також мають сумніви щодо ціни за котельню і щодо форми власності цього об’єкта і щодо суми, яка треба буде надати, щоб довести котельню до ладу.

Наприклад, лідер фракції ВО «Свобода» Василь Павлюк назвав котельню «суцільною руїною», для відновлення якої «невідомо скільки коштів треба буде вкласти». А депутат Сергій Башук з «Нашої України» пропонує ухвалити рішення про будівництво нової котельні, і тоді «Львівобленерго» поступиться, бо все одно, крім міста, ця котельня нікому не потрібна.

Наразі в засіданні перерва, і депутати разом з керівництвом радяться щодо того, як вийти з утвореного клінчу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *