ОСТАННІ НОВИНИ

Найдешевший стадіон пропонують збудувати іспанці – до 150 млн євро

|

Презентації трьох фірм, які пропонують збудувати стадіон для Євро-2012 у Львові відбулися сьогодні під час інвестиційного форуму «Євро-2012:Україно, вперед!».

Перша пропозиція багатофункціонального комплексу від швейцарської фірми «Марацці», ден стадіон поєднується з розважальним та торговими центром. Подібні будівлі компанія вже реалізувала в Берні та Базелі, відтак можна подивитися на результат. Проте ціна цього комплексу найвища – близько 350 млн євро.

Інша швейцарська Ірма «Імпленія» пропонує побудувати стадіон та торгові і розважальні центри окремо, причому стадіон має мати форму римського Колізея. Водночас «Імпленія» пропонує два варіанти місткості понад 30 або ж понад 50 тисяч глядачів, відтак суттєво змінюється й вартість проекту. Проте самі проектанти оцінюють будівництво стадіону в 200 млн. євро.

А найменшу суму за будівництво стадіону та мережі розважальних і рекреаційних закладів вкупі з готелем пропонує іспанська корпорація OHL. Їх ціна – до 150 млн євро, однак вони хочуть спочатку будувати стадіон, а вже потім до 2015 року – заклади комерційного призначення.

Будівництво стадіону розпочнеться навесні наступного року , а має бути закінчене до червня 2010 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *