ОСТАННІ НОВИНИ

Партія регіонів виявила великі демографічні зміни на Львівщині

|

Керівник департаменту комунікацій Центрального апарату Партії регіонів Олена Бондаренко заявляє, що «дані деяких обласних державних адміністрацій про хід роботи груп обліку виборців над списками виборців викликають певні сумніви в достовірності результатів такої роботи».

Про це вона заявила на брифінгу у четвер, повідомляє прес-служба Партії регіонів. «Наприклад, за даними голови Львівської обласної державної адміністрації, проведена робота щодо уточнення загального списку виборців. Станом на 16 серпня 2007 року внесено зміни по більш ніж 400 тисяч виборцям, що складає майже 20 відсотків від загальної кількості виборців», – зазначила вона.

«Якщо останній раз списки виборців уточнювалися восени 2005 року, то за цією інформацією дані про голосуючих у Львівській області змінились на 20 відсотків. Важко пояснити, з чим пов‘язані такі величезні демографічні зміни», – зауважила Бондаренко.

За її словами, схожа ситуація спостерігається й у Сумській області. За даним голови Сумської облдержадміністрації, станом на 16 серпня до робочих груп обліку виборців надійшли відомості про 317, 5 тисяч осіб, зокрема про 13968 осіб, яким після виборів 2006 року виповнилося 18 років. Водночас до державного реєстру фізичних осіб – платників податків – було внесено 138062 осіб. Бондаренко наголосила, що будь-які об‘єктивні пояснення, яким чином виникла різниця між кількістю вісімнадцятирічних – 13986 осіб та 138062 осіб, які внесені до державного реєстру фізичних осіб – платників податків, – відсутні.

«Зазначені розбіжності можуть свідчити про навмисне спотворення статистичних даних з метою створення умов для протиправного отримання значної кількості надлишкових виборчих бюлетенів та подальшого їх злочинного використання задля фальсифікації результатів голосування», – зазначила Олена Бондаренко.

Керівник юридичного департаменту Центрального апарату Партії регіонів Юрій Мірошниченко зазначив, що з боку політичних опонентів Партією регіонів було зафіксовано 1276 порушень виборчого законодавства.

Як зазначили Мірошниченко та Бондаренко, Партія регіонів має на меті звернути увагу всіх громадян України, світової спільноти та представників міжнародних організацій, що спостерігають за процесом дострокових виборів в Україні, на вже зафіксовані порушення виборчого законодавства.

Для профілактики кожного з цих порушень юридичний департамент Партії регіонів планує в рамках проекту «Правовий моніторинг виборчої кампанії» проводити щотижневі прес-конференції, додаткова увага на яких приділятиметься поточним порушенням виборчого законодавства, зафіксованим Партією регіонів.

Учасники прес-конференції закликали всі політичні сили взяти на себе подібні зобов’язання і заявили, що зафіксовані Партією регіонів порушення неодмінно будуть оприлюднені з закликом вжити всіх заходів для якнайшвидшого виправлення ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *