ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова пройшло віче з нагоди Свята героїв

|

Урочисте віче пройшло у центрі Львова з нагоди Свята героїв, що його традиційно відзначають у Львові наприкінці травня. На віче до монумента Шевченкові прийшло приблизно три тисячі осіб, майоріли чорно-червоні прапори національно-визвольних змагань, а також партійні знамена БЮТ, «Нашої України», Народного руху, КУН та ВО «Свобода».

Чільники області та міста почергово висловлювали свою вдячність перед ветеранами визвольних змагань, які прийшли на площу маршем від місця будови пам’ятника С.Бандері на однойменній вулиці.

Голова ЛОДА Петро Олійник склав слова подяки ветеранам за той подвиг, що вони творять кожного дня – живуть і є прикладом для молоді. Він також назвав УПА найкращою армією у світі, бо вона боролася за свою землю, не маючи своєї держави.

Міський голова Львова Андрій Садовий був конкретніший – він сказав, що з наступного року суми грошової допомоги, що її вділяють ветеранам національно-визвольних змагань з міського бюджету, будуть збільшені удвічі.

Натомість голова обласної ради Мирослав Сеник вкотре привселюдно пообіцяв, що цього року у Львові постане пам’ятник Степану Бандері і пошкодував, що й досі такі свята як сьогоднішнє чи День відновлення української державності 30 червня, не стали державними святами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *