ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада закликає Європарламент посилити моніторинг України

|

Львівська обласна рада прийняла звернення до Європарламенту, у якому просить посилити моніторинг ситуації в Україні у зв’язку із «наростанням загрозливих тенденцій у політичному, економічному та громадському житті» держави. Подаємо текст заяви:

«Шановні парламентарії!

Події останніх місяців спонукають нас, депутатів представницького органу Львівщини, звернутися до Європарламенту, а через нього і до всієї європейської громадськості з заявою про катастрофічне наростання загрозливих тенденцій у політичному, економічному та громадському житті України.

Сьогодні, як і за часів президента Кучми, ми знову стаємо свідками згортання демократичних процесів у нашій державі, масового порушення політичних, економічних прав і свобод громадян.

Антикризова коаліція у Верховній Раді, створена шляхом зради соціалістами своїх виборців, намагається послідовно відстоювати кланово-олігархічні інтереси у внутрішній та зовнішній політиці України.

Уряд Януковича, сформований коаліцією, під гаслами конституційної реформи розгорнув безпрецедентну і непередбачувану за своїми наслідками боротьбу з інститутом президентства в державі з метою повної узурпації влади. У наше життя повернулися тотальна централізація фінансових ресурсів, корупція, злочинні оборудки, ручне управління економікою. Малий та середній бізнес в Україні знову поставлений на межу виживання, він став об’єктом для атак кримінальних структур. Його розвиток гальмується непомірним податковим тиском, зростанням цін за енергоносії. Прості громадяни потерпають від безробіття, низьких соціальних стандартів життя, нищівних цін за комунальні та інші послуги.

Водночас уряд прагне придушити будь-які прояви громадянського спротиву. На боротьбу з інакодумцями кинуті органи прокуратури, суди, міліція. Про це свідчать початок репресій та спроби компрометації таких провідних українських політиків як Юрія Луценка, Юлії Тимошенко, переслідування рядових активістів опозиції. Українська міліція отримала пряму вказівку проводити «співбесіди» із громадянами,. незадоволеними діями уряду Януковича.

За цих умов Львівська обласна рада закликає депутатів Європарламенту посилити моніторинг політичних та економічних процесів в Україні, зокрема рішень Верховної Ради, уряду Януковича, органів прокуратури та судової системи. Європейська спільнота повинна знати правду про події в Україні.

Ми переконані, що ваша увага та підтримка допоможуть українському суспільству успішно подолати кризові явища в житті нашої державі та продовжити реформи на засадах європейської демократії.

Львівська обласна рада

Ухвалено на 12-ій сесії Львівської обласної ради

23 березня 2007 р.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *