ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські школи та лікарні можуть залишитися без газу?

|

Критична ситуація складається з бюджетними організаціями, опалення яких проводять газом або ж за допомогою автономного опалення – вони можуть залишитися без тепла через поправки до закону про тендери на закупівлю товарів та послуг за державні кошти, що були ухвалені парламентом у січні цього року. Про це повідомив голова львівської міської організації УНП Юрій Кужелюк під час прес-конференції.

За його словами, з березня усі загальноосвітні та музичні школи, медичні заклади та інші бюджетні організації змушені проводити тендери на постачання газу, якщо їх витрати за перевищують 20 тисяч гривень на місяць. Це не так складно в опалювальний сезон, бо ціни на газ суттєво зросли – для кінцевих споживачів вони перевищують тисячу гривень за тисячу кубометрів.

«Тепер директор школи чи головний лікар змушений ставати оператором на газовому ринку замість займатися своїми прямими обов’язками» – сказав Ю.Кужелюк.

Однак найгірше те, що процедура проведення тендеру займає щонайменше два місяці, а за газ треба платити вже, відтак подальший розвиток подій передбачає два варіанти – або усім зазначеним установам припиняють подачу газу, або ж «Львівгаз» працює в борг.

Ще одним нюансом є те, що уже зараз з’явилася комерційна структура, яка пропонує газ на кілька десятків гривень дешевше, аніж «Львівгаз». І якщо буде проведено тендер, то невідомо, чи «Львівгаз» у ньому переможе.

Відтак Ю.Кужелюк припускає, що загалом це нововведення може мати за мету витіснити «Львівгаз» з цього сегменту ринку. Юрій Кужелюк сказав, що УНП ставитиме питання про цю проблему на наступній сесії міської ради, бо це “нрабіж серед білого дня”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *