ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівтеплоенерго” вже майже знайшло інвестора

|

“Львівтеплоенерго” вже майже знайшло інвестора


Сьогодні в міській раді відбулася зустріч потенційних інвесторів у реконструкцію теплового господарства Львова з одного боку та секретаря ради В. Квурта і керівника “Львівтеплоенерго” І. Марчака – з другого. Про це під час прес-конференції повідомив І. Марчак.


За його словами, інвестиційну програму вже підготували, невдовзі її оприлюднять і чекатимуть на зауваження з боку представників громади. Коли ж усе буде обговорено, то програму винесуть на затвердження ради і оголосять конкурс на інвестора.


І. Марчак каже, що йдеться про суми 80 – 100 мільйонів євро, за які упродовж чотирьох років буде оновлено теплові мережі, впроваджено енергозберігаючі заходи та переведено частину обладнання на альтернативні види палива. “У разі впровадження програми вже через рік частина львів’ян відчує поліпшення в роботі тепловиків, а через чотири роки ми забудемо, що таке опалювальний сезон”, – сказав він.


За словами директора “Львівтеплоенерго”, є пропозиції від французьких та німецьких компаній. Він уже визначився для себе, з ким його підприємству було б найкраще працювати, однак своїх уподобань не оприлюднив, посилаючись на те, що його слова можуть неправильно потрактувати вже після оголошення конкурсу.


Також І. Марчак категорично виступив проти кредитів для реконструкції теплових підприємств, бо кредити дають на короткий термін і вони дуже дорогі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *