ОСТАННІ НОВИНИ

Російський журналіст піде до суду, якщо йому відмовлять у політичному притулку

|

Російський журналіст Олександр Косвінцев сподівається на об’єктивний розгляд його клопотання про політичний притулок в Україні. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції у Львові. Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, що він робитиме, якщо йому відмовлять, він запевнив, що судитиметься аж до найвищої судової інстанції згідно з чинним законодавством України.

Окрім того, журналіст запевнив, що в разі, якщо судова справа закінчиться не на його користь, він зареєструється у Львові і все одно житиме тут. «Хай тоді Росія домагається моєї екстрадиції», – додав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому він вибрав Україну, а не іншу державу, Олександр Косвінцев сказав, що під час свого візиту минулого року він відчув, що це вільна країна, і тут живуть небайдужі люди. До того ж, його перша дружина – українка та дві дочки напівукраїнки. У Західній Україні в нього також є родина.

Важливо й те, що російський журналіст хоче продовжити свою діяльність і в Україні. Мовних проблем, як переконаний пан Косвінцев, у нього не буде.

Він також акцентував увагу на тому, що його вчинок не є провокацією ФСБ, як це вже встиг дехто назвати. Його вчинок зумовлений переслідуванням з боку чинної влади, чекістського режиму, який планомірно ліквідовує свободу слова в Росії.

Відповідь щодо політичного притулку російський журналіст очікує 25 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *