ОСТАННІ НОВИНИ

Через пункт перетину «Рава-Руська» заборонили провозити певні групи товарів

|

Розпорядженням Кабміну від 16 січня ц.р. № 12-р внесено зміни до переліку пунктів пропуску через митний кордон України для автомобільного сполучення – із переліку виключено пропускний пункт „Рава-Руська – Хребенне”. Про це повідомляє «Урядовий портал». Таке рішення дасть змогу посилити контроль за переміщенням товарів 1 – 24 груп (крім підакцизних) через пункти пропуску на українсько-польській ділянці державного кордону.




До товарів 1 – 24 груп належать живі тварини, продукти тваринного та рослинного походження, готові харчові продукти, алкогольні та безалкогольні напої, оцет, тютюн та його замінники.




У законодавчій практиці більшості країн існують обмеження щодо переміщення через пункти пропуску через державний кордон окремих груп товарів. Відповідно до положень Міжнародної Конвенції про узгодження умов проведення контролю вантажів на кордонах, у всіх випадках перетину спільного сухопутного кордону зацікавлені Договірні сторони мають забезпечувати служби ветеринарного та фітосанітарного контролю за цією групою товарів на прикордонних постах.




З урахуванням цього, у переважній більшості пунктів пропуску на спільних ділянках державного кордону Україною та суміжними державами забезпечено встановлення аналогічних для обох сторін обмежень на переміщення через пункти пропуску окремих груп товарів та наявність аналогічних для обох сторін контролюючих органів.




На даний час в пункті пропуску „Рава-Руська – Хребенне” відсутні представники ветеринарної та фітосанітарної служб Республіки Польща, що унеможливлює проведення в повному обсязі зазначених видів контролю товарів цими службами.




Зараз для розв’язання цієї проблеми польська сторона закінчила роботи з реконструкції своєї частини пункту пропуску. Українська сторона, в рамках програми TACIS, розпочала реконструкцію української частини зазначеного пункту пропуску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *