ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні перше урочисте засідання Інституту національної пам’яті

|

Сьогодні проходить перше урочисте засідання громадської організації «Інститут національної пам’яті», створеної відповідно до указу Президента України. Так, кілька науковців та людей мистецького спрямування зібрались сьогодні у стінах обласної ради для того, аби визначити пріоритети та принципи роботи Інституту на наступний рік.

За словами голови Інституту Володимира Парубія, від сьогодні організація починає працювати стабільно та систематично, залучаючи науковий потенціал, творчу інтелігенцію та громадські організації. «Зараз головне вивчити, що є головне для сьогоднішнього суспільства, та правильно донести до загалу наші ідеї», – зазначив він.

Інститут прагне піднімати питання національно-визвольного руху, політрепресій, культурної спадщини, мови та її становища, європеїзації тощо.

За словами пана Парубія, Інститут видаватиме серію науково-популярних нарисів про видатних українців, видаватиме книжки, буклети, інформаційні вісники та проводитиме наукові конференції.

Інститут також планує ділитися напрацьованим із сусідніми східними областями. Підтримуватимуть національну свідомість усіма можливими, за словами пана Парубія, шляхами, у тому числі і через вищі навчальні заклади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *