ОСТАННІ НОВИНИ

Стрияни відмовилися від послуг австрійського мільйонера Чернера

|

Міська влада Стрия вирішила будувати полігон твердих побутових відходів, але без допомоги австрійського мільйонера Крістіана Чернера. Міський голова Стрия Роман Шрамов’ят вважає, що він зарекомендував себе не з найкращого боку у справі Грибовицького сміттєзвалища.

«Ми його послуг не потребуємо, бо в нього як у бізнесмена заплямована репутація. Він погано себе зарекомендував у справі Грибовицького сміттєзвалища, і тому ми відмовилися від його пропозицій», – сказав Р. Шрамов’ят.

Нагадаємо, Крістіан Чернер зацікавився рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища. Пропозиції СП „Сервіс центр”, до якого причетний австрійський бізнесмен , наразі перебувають на розгляді в мерії.

Щодо будівництва полігону твердих побутових відходів на околиці Стрия, то з обласного бюджету для цього надано 29 мільйонів гривень. Наразі з них освоєно лише три мільйони.

Голову Львівської обласної ради Мирослава Сеника такі темпи роботи не влаштовують. «Полігон потрібен мешканцям Стрия, Борислава, Дрогобича, Стебника, Трускавця та Львова. За таких темпів ми його збудуємо за 10 років, а він нам потрібен за 2-3 роки», – сказав М. Сеник, перебуваючи сьогодні з робочим візитом у Стрию.

Водночас, на думку голови Асоціації промислових підприємств Зеновія Карпінського, поблизу сміттєзвалища потрібно збудувати також сміттєпереробний завод для ефективнішої роботи полігону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *