ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура області порушила 13 "зарплатних" кримінальних справ

|

13 кримінальних справ від початку року порушила прокуратура Львівської області за недотримання законодавства про оплату праці, повідомляє прес-служба прокуратури області. Крім того, на усунення виявлених порушень внесено понад 140 протестів, понад 700 приписів та подань. До різного виду відповідальності притягнуто 390 посадовців.

Як показали перевірки прокуратури, поширеними залишаються випадки прихованих трудових відносин та виплати керівниками підприємств заробітної плати в “конвертах”. За виявленими фактами органи прокуратури поруш или п`ять кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.172 КК України.

Серед інших виявлених порушень – безпідставна невиплата заробітної плати працівникам, тоді як кошти на рахунках підприємств були. Прокурор Франківського району м.Львова поруш ив кримінальну справу за ч.1 ст.175 КК України щодо службов ців одного з підприємств, які за значн ої сум и заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємства та за наявності цих коштів на рахунку підприємства цього не зробили, а спрямували їх на інші потреби. Досудове слідство у кримінальній справі триває. Аналогічну кримінальну справу поруш ив прокурор Сихівського району м.Львова.

Окрім цього, виявлен о випадки порушення вимог законодавства щодо виплати мінімальної заробітної плати, несвоєчасності її виплати та компенсації відповідної частини заробітної плати у зв ’ язку з порушенням термінів її виплати.

Загалом заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшилася із 100 до 37 мільйонів гривень станом на перше серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *