ОСТАННІ НОВИНИ

Нацрада рекомендувала владі Львова владнати спірні питання щодо реконструкції площі Ринок

|

Національна рада з питань культури і духовності при Президентові України рекомендувала міській владі Львова привести будівельно-ремонтні роботи на площі Ринок у відповідність до чинного законодавства та владнати спірні питання щодо реконструкції центральної частини міста. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Такі рекомендації висловлено на засіданні Нацради, що відбувалося у Секретаріаті глави держави. Члени ради висловили занепокоєння станом збереження українських пам’яток культури, включених до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Йшлося, зокрема, про реконструкцію центральної частини Львова.

Національна рада вирішила створити робочу групу за участі членів ради Ігоря Ліхового (Міністерство культури та туризму) і Володимира Огризка (МЗС), щоб разом з Міністерством будівництва та архітектури підготувати проект Указу Президента України щодо захисту пам’яток культури, включених до списку ЮНЕСКО.

Також Нацрада доручила своєму члену Володимиру Яворівському очолити робочу групу для напрацювання законопроектів, які мають ліквідувати прогалини у пам’яткоохоронному законодавстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *