ОСТАННІ НОВИНИ

Реставрацію фонтанів оцінюватимуть закордонні експерти

|

Радник міського голови Андрій Салюк, попри заяви керівництва міста про збереження автентичності площі Ринок, наполягає на тому, що нефахова реставрація чотирьох фонтанів завдала шкоди їхньому зовнішньому вигляду. Щоб довести свої слова, Андрій Салюк планує замовити експертизу закордонних науковців.

„Я замовлю окрему експертизу науковців з-за кордону, які мають освіту, кваліфікацію і міжнародне визнання. Вони скажуть свою думку, а я оголошу її”, – пообіцяв Андрій Салюк.

У коментарі журналістам радник міського голови пояснив, що від розчину, яким пофарбовано фонтан, скульптура руйнуватися не буде. „Розчин їй не шкодить, він шкодить тільки сприйняттю, коли пам’ятка втрачає свій автентичний вигляд”, – зазначив А.Салюк.

Зі слів А.Салюка, під час реставрації фонтанів їх покривають спеціальним напівпрозорим розчином, аби камінь не вбирав вологу і водночас дихав. А щоб відновлені елементи не контрастували з усією скульптурою, проводять уніфікацію. Натомість у Львові уніфікації не провели, а пофарбували весь фонтанний комплекс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *