ОСТАННІ НОВИНИ

ВО “Свобода” також проти проведення самміту “Великої вісімки” у Росії

|

Всеукраїнське об’єднання Свобода” підтримує рух білоруської солідарності “Разом” проти проведення самміту “Великої вісімки” у Росії. Як повідомив під час прес-конференції лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, підтримка полягатиме у зборі підписів проти проведення липневого самміту “Великої вісімки” на території Росії у західних областях України.

“Під час самміту до порядку денного не включено питань щодо незалежності Білорусі, зміни російської політики шантажу, провокації і територіальної експансії” – стверджує лідер Руху білоруської солідарності “Разом” В’ячеслав Сівчек. За його словами, підписи-звернення з проханням не брати участі у самміті,

до всіх країн “Великої вісімки” у посольства цих країн.

В’ячеслав Сівчек сказав, що на нинішньому етапі Білорусь знаходиться у цілковитій залежності від Росії. Свідченням цього є фактична заміна білоруської мови на другу державну – російську та пригноблення білоруської мови. Нині в Мінську лише чотири відсотки шкіл ведуть уроки білоруською. “Ми не можемо відкрити жодного університету на білоруській мові. Один з мінських ліцеїв, через викладання рідною мовою, працює в підпіллі. Це цілковитий етноцид”, – зауважив В’ячеслав Сівчек. За словами Олега Тягнибока, в недалекому майбутньому Україну теж може чекати схожа з білоруською ситуація і першим кроком до цього є власне мовне питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *