ОСТАННІ НОВИНИ

Урочисто відкрились дні Кракова у Львові

|

Сьогодні, 8 червня, у Львівській державній музичній академії ім. Миколи Лисенка відбулося урочисте відкриття Днів Кракова у Львові. Відкрив Дні Кракова заступник голови Львівської міської ради Василь Косів. «Відносини між двома великими містами – Львовом і Краковом у такому форматі, як зараз, розпочали молоді люди, енергія яких, я сподіваюсь, надасть наснаги усім нам»,—наголосив він під час своєї промови.

Від влади Кракова виступила віце-президент цього міста Станіслава Урбань, котра похвалила Дні Львова у Кракові і запросила усіх відвідати її місто.

Після вступних промов гості церемонії мали нагоду прослухати концерт оркестру Sinfonietta Cracovia, який виступив у камерному складі. Програма концерту складалася з творів відомих польських композиторів.

В межах проведення Днів Кракова цього ж дня в Італійському подвір’ї відкриється фотовиставка Моніки Сташек Чаплі, а в Палаці культури ім. Г.Хоткевича – спільна виставка творчих робіт дітей та молоді міст Кракова та Львова. Там пройде спільний концерт молодіжних творчих колективів цих міст.

9 червня в театрі ім. Леся Курбаса актори Старого театру Єжи Новак і Тадеуш Маляк покажуть театральну виставу «Ja jestem Żyd z Wesela» Романа Брандштеттера. У цьому ж театрі можна буде побувати на концерті єврейських пісень на мові ідиш у виконанні Ірени Урбанської. У Палаці мистецтв експонуватиметься виставка малярства сучасних краківських художників. А в Парку культури та відпочинку ім. .Б.Хмельницького на літній естраді відбудеться рок-концерт за участі молодіжних колективів Кракова та Львова.

10 червня у Мистецькому молодіжному клубі «Пікассо» дасть концерт польська вокалістка Йоанна Словінська та її колектив, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *