ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук ініціює створення форуму українсько-польських інтелектуалів

|

Ректор Львівського національного університету ім.І.Франка Іван Вакарчук ініціює створення форуму українських і польських інтелектуалів, які мають вагомий науковий чи інший творчий доробок та користуються повагою в суспільстві. Як повідомляє центр громадських зв’язків ЛНУ ім.І.Франка, таку пропозицію І.Вакарчук висловив на Міжнародній науковій конференції «Львів: місто – суспільство – культура», яка відбувалася 18-19 травня.

У своєму виступі він, зокрема, висловив пропозицію про те, що потрібно cтворити форум не політиків і державних службовців, а людей, що мають вагомий науковий чи інший творчий доробок і яких називають інтелектуальним сумлінням української чи польської нації.

„Пропоную запросити їх, скажімо, до Львівського національного університету імені Івана Франка, де б вони без будь-яких політичних упереджень, заангажувань викладали свої міркування та поради з проблемних питань і своїм впливом на суспільство, на кожного з нас схиляли би до тих рішень, які у майбутньому принесли б щастя нашим дітям і внукам» – сказав ректор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *