ОСТАННІ НОВИНИ

Скаути привітали ветеранів Другої світової Георгіївськими стрічками

|

До 12 травня відбувається міжнародна акція «Георгіївська стрічка», присвячена Дню перемоги. Акція розпочалася минулого року в Росії, в дні святкувань 60-річчя Перемоги. Відтоді, молодіжні, студентські та ветеранські організації її проводять багатьох країнах світу – США, Франції, Канаді, Іспанії, Латвії та навіть в Об’єднаних Арабських Еміратах, – де живуть учасники війни, або їх нащадки. Про це Західну інформаційну корпорацію повідомили у Федерації скаутів «Галицька Русь».

Мета акції полягає в тому, щоб нагадати всім про героїчні та трагічні сторінки найжахливішої з воєн, вшанувати пам’ять загиблих та відзначити живих. А чорні та помаранчеві смужки Георгіївської стрічки символізують кольори на колодках солдатського ордену Слави – однієї з найбільш почесних нагород Великої Вітчизняної війни.

У Львові під час урочистостей, які відбувалися на меморіалах Марсове Поле та Пагорб Слави, волонтери Львівської застави федерації скаутів «Галицька Русь» з привітанням та словами вдячності прикріпляли стрічки на груди ветеранам та тим, хто прийшов на панахиду, щоб вшанувати пам’ять полеглих воїнів.

Скаути також сформували почесну варту та урочисто винесли на Марсове Поле державні прапори України, Білорусі та Росії, народи яких зазнали чи не найбільших втрат в роки ІІ Світової війни – країн, що спільно перемогли фашизм та заснували ООН.

В України проведення акції підтримали насамперед організації ветеранів та російських співвітчизників. Георгіївські стрічки в ці дні дарувалися всім бажаючим в містах-героях нашої країни, а в західному регіоні – в Луцьку та Чернівцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *