ОСТАННІ НОВИНИ

Під час розкопок на площі Ринок археологи знайшли бруківку XVII-XVIII ст.

|

Під час проведення розкопок на площі Ринок археологи вже встигли віднайти п’ять старовинних монет, кілька скляних виробів, готичне взуття та багато інших цікавих історичних знахідок, однак найціннішою знахідкою поки для археологів є бруківка XVII – XVIII сторіччя, яку знайшли на глибині більше метра під землею і вона є єдиним та унікальним фрагментом свого роду. Про це сьогодні під час засідання «круглого столу» повідомив археолог Інституту українознавства НАН України Юрій Лукомський.

Крім унікальної бруківки фахівці відзначають важливість знайденої під землею каплиці, побудованої із готичної цегли, розмір якої сягає близько 6 метрів квадратних. Фахівці припускають, що глибше дослідження може привести до знахідок якигось поховань, або підземних тунелей.

За словами, пана Лукомського, крім старовинних предметів археологи також відкопали понад 40 кістяків, які вже відправили на андропологічне опрацювання.

Як зазначив пан Лукомський, археологи вже втратили на північній частині площі Ринок під час ремонтних робіт вітку водоводу, яка підходила до фонтану перед Ратушею. «Північна частина площі була просто брутально “згвалтована”, адже там могли бути доволі цікаві для істориків та археологів знахідки», – підкреслив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *