ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Данії зустрівся з керівниками львівської податкової та митниці

|

Вчоравідбулася зустріч голови ДПА у Львівській області Віталія Хилюка та заступника начальника Львівської митниці Богдана Токарського з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Уффе Балслевом. Про це повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.

Наприкінці 2005 року Данія відкрила Посольство в Києві. Як зазначив пан посол, серед багатьох важливих причин для відкриття Посольства було зростання обсягів торгівлі між нашими країнами. Перший свій виїзд з Києва він здійснив у Львівську область, оскільки майже половина датських компаній розпочали свій бізнес саме на Львівщині. Зі 130млн. доларів США, інвестованих в Україну, четверта частина надійшла у Львівську область.

Від імені датських інвесторів пан Балслев висловив щиру подяку за сприятливі зміни, що відбулись впродовж останнього року. На сьогодні, зауважив він, умови ведення бізнесу значно покращились: повернення податку на додану вартість відбувається вчасно і в повному обсязі, спрощується процедура розмитнення. Зараз влада відкрита для спілкування та співпраці. Вона охоче йде на розмову для вирішення усіх проблемних питань, з якими зустрічаються датські компанії на Львівщині. Пан посол переконаний, що це позитивно впливає на наміри нових датських інвесторів, які мають бажання інвестувати в економіку Львівщини.

Зі свого боку голова ДПА в області висловив задоволення тенденцією зростання обсягів інвестицій та зазначив, що податківці роблять все можливе, щоб повернути довіру платників податків і створити сприятливі умови для інвесторів. Впродовж року, за словами Віталія Хилюка, вдалося врегулювати проблему відшкодування ПДВ – з заявлених до відшкодування 10,6млн.грн., підприємствам з датськими інвестиціями відшкодовано 10,2млн.грн. Загалом у 2005 році підприємства з датським капіталом сплатили до Державного бюджету майже в півтора рази більше податків та платежів, ніж у 2004 році – 2,6млн. грн. На цих підприємствах працює близько 5 тис. громадян Львівської області. Середня заробітна плата одного працівника становить 936,9грн.

Крім цього, в ході розмови відбулось обговорення тих питань, вирішення яких лежить у законодавчій площині. На думку Посла Королівства Данії, вартувало б спростити систему сертифікації та ліцензування, щоб європейські товари, які отримали сертифікат відповідності в ЄС, не потрібно було додатково сертифікувати в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *