ОСТАННІ НОВИНИ

На НПК "Галичина" подано до суду за забруднення води

|

10 лютого у міський суд Дрогобича подано позовну заяву проти НПК «Галичина» з вимогою здійснити тимчасове завезення питної води в мікрорайон Млинки та підключити його до центрального водопроводу міста Дрогобича. Про це Західну інформаційну корпорацію повідомила прес-служба ЛОО Партії зелених України.

У мікрорайоні Млинки, який знаходиться на промисловій території НПК «Галичина» проживає близько 2 тисяч мешканців, які змушені використовувати забруднену нафтопродуктами, не придатну для вживання воду з колодязів. Понад 60% захворюваності мешканців мікрорайону припадає на вікову групу до двох років.

За словами голови ЛОО ПЗУ Миколи Шморгая, до вирішення проблеми обов’язково повинен долучитися забруднювач, яким є НПК «Галичина». Більше того – нафтопереробний комплекс повинен у своїй діяльності керуватися відповідними нормами, щоб уникнути в подальшому таких екологічних катастроф. ЛОО Партії зелених України бере під свій контроль хід цієї справи, надаватиме постійний юридичний супровід аж до проведення водогінної гілки для мешканців мікрорайону Млинки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *