ОСТАННІ НОВИНИ

“Опора” маякнула Путіну про те, чиї насправді маяки

|

Близько пів сотні активістів громадської мережі “Опора” взяли участь в акції “Маякни Путіну! Маяки наші”, що пройшла біля стін Генконсульства РФ у Львові. Вони прийшли з плакатами “Опори” та ліхтариками і періодично світили ними в напрямку будівлі консульства, даючи таким чином “маяки” про справжні маяки на Чорноморському узбережжі України.

Організатори заходу хотіли у такий спосіб привернути увагу громадян України до систематичного порушення з боку російських військових кордонів України та захоплення стратегічних постів, що належать нашій державі. На їх думку, така поведінка засвідчує свідоме нехтування елементарними принципами добросусідських відносин між Росією та Україною.

Дійство проходило під патріотичні пісні різних виконавців – від “Пісень наших партизанів” Тараса Чубая до класичних “Хлопців з Бандерштату”. Періодично активісти “Опори” скандували різні гасла: “Ми за партнерство!”, “Маяки наші!”, “Геть російські війська з Генічеська” і та далі.

У розпал акції до учасників прийшов радник Генконсульства Аврам Вранчану. Він переконував журналістів, що все, що відбувається у Криму, чиниться згідно з міждержавними угодами, а студенти, які прийшли пікетувати, не мають повної інформації.

Йому вручили звернення до керівництва РФ, з вимогою звільнити гідрографічні об’єкти на Чорноморському узбережжі від присутності російських військових, а кількох активістів запросили на розмову до консульства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *