ОСТАННІ НОВИНИ

Українці і поляки примирятимуться на кордоні

|

У селі Корчмин Сокальського району 27 серпня проводитимуть другі транскордонні урочистості та зустріч-примирення на польсько-українському кордоні. За словами Пароха Української греко-католицької парафії в Любліні отця Стефана Батруха, очікується, що участь в акції візьмуть більше трьох тисяч мирян.

Основним заходом, який символізуватиме братерство та співпрацю між українцями та поляками, стане перехід українсько-польського кордону. Згоду на це дали Головні Коменданти прикордонної служби Польщі та України. До акції запрошуються колишні та теперішні мешканці села, громадські організації, парафіяльні спільноти та молодь. Обов ’язковою умовою для перетину кордону є закордонний паспорт та віза до Республіки Польща.

Окрім цього, в рамках транскордонної зустрічі в Корчмині також заплановане дійство на кордоні у виконанні молоді та студентів з Польщі, України, Молдови та Словаччини, спільна процесія до старовинної дерев’яної церкви, закладення каменю на місці сакрального комплексу, де незабаром буде створено Транскордонний Центр Далогу. А також запланований транскордонний культурний ярмарок – концерт гуртів, ансамблів, творчих колективів, фотовиставка „Корчмин вчора та сьогодні”.

„Село Корчмин – поділене кордоном, а відтак розділені і його сакральні пам ’ятки. Цією акцією ми хочемо подолати ті ненависні кордонні протистояння» – пояснив Стефан Батрух.

Організаторами заходу є Греко-Католицька парафія з м.Люблін та молодіжна громадська організація «Академія Української Молоді» при співпраці з Львівською облдержадміністрацією, Українським Католицьким Університетом, Сокальською райадміністрацією та Перемишильсько-Варшавською архиєпархіями УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *