ОСТАННІ НОВИНИ

Відставка Буняка - кошмар для Сірика

|

Подібна перспектива може приснитися лише в жахливому сні – приблизно так прокоментував секретар Львівської міськради Зеновій Сірик свої шанси очолити міськраду у разі передчасної відставки міського голови Любомира Буняка.


Сірик визнав, що існує принаймні п`ять легітимних способів. за яких нинішній мер може позбутися своєї посади. Згідно закону, тоді його функції будуть покладені на секретаря міської ради. Однак те ж законодавство передбачає, що новий міський голова має бути обраний шляхом загального волевиявлення громади міста протягом 130 днів з моменту припинення повноважень попереднього.


“130 днів – дуже мізерний строк. Практично це означає, що вся діяльність міського уряду зведеться до організації нових виборів. Я б ворогу своєму не побажав такого головування”, – резюмував Сірик.


Сьогодні керівники кількох депутатських фракцій міськради заявили, що у вересні ініціюватимуть питання про дострокову відставку міського голови. Для цього депутатам потрібно зібрати понад 60 депутатських голосів (дві третину складу міської ради).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *