ОСТАННІ НОВИНИ

Тривають громадські слухання щодо проблем охорони здоров’я

|

Громадські слухання „Проблеми у сфері забезпечення охорони здорв’я і медичного обслуговування громадян України та шляхи їх розв’язання” проходять сьогодні у приміщенні Головного управління охорони здорв’я ЛОДА. Участь у них беруть представники МОЗ України, депутати Верховної Ради України, Львівської обласної та міської рад, представники громадських організацій, медичної громадськості тощо.

Загалом на слуханнях присутні представники Західних областей України – Львівської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Закарпатської, Чернівецької та Івано-Франківської.

Головна мета сьогоднішнього зібрання – залучити громадськість, фахівців та управлінців до вдосконалення законодавчого регулювання діяльності у сфері охорони здорв’я, а також підготовка до проведення Парламентських слухань на цю тему, що відбудуться 6 липня цього року.

Результатом громадських слухань у Львові має стати прийняття резолюції, яку запропонують внести до Рішення Парламентських слухань.

Сьогодні, зокрема, заплановано обговорити питання, що стосуються фінансування у сфері охорони здорв’я, забезпечення системності профілактичної медицини, державних гарантій на медичні послуги, доступності та якості медичних послуг, кадрової політики, а також запровадження лікарського самоврядування.

За словами віце-президента Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктора Сердюка, сьогоднішні слухання це своєрідний діалог між лікарями, пацієнтаим та владою, під час якого будуть вислухані експертні думки щодо сфери охорони здорв’я, а відтак будуть прийняті рекомендації для Міністерства охорони здорв’я.

У Львові такі громадські слухання проводяться вперше, зініційовані вони Головним управлінням охорони здорв’я ЛОДА, постійною комісією з охорони здорв’я, санаторно-курортної діяльності, праці та соцполітики Львівської обласної ради, Львівським національним медуніверситетом ім. Данила Галицького, Львівським обласним комітетом профспілки медичних працівників та українським лікарським товариством у Львові. До цього схожі слухання пройшли у Києві, Одесі, Харкові та Полтаві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *