ОСТАННІ НОВИНИ

Організатори фотовиставки безпритульних розповіли про свій проект

|

Фотовиставка безпритульних у рамках соціально-мистецького проекту „Rепрезентація: інший Львів” розпочнеться цієї неділі о 15 годині у Львівському Палаці Мистецтв. Головне її завдання – спроба пізнати внутрішній світ людини, яку суспільство людиною не вважає, про це повідомили під час прес-конференції організатори проекту.

Унікальність виставки в тому, що фотографії до неї робили самі безпритульні, яким організатори за це заплатили. При чому об’єкти для своїх робіт безпритульні мали право обрати самі. Як зазначив автор проекту Андрій Лінік, всього до проекту було залучено близько 30 осіб без місця проживання, яким видали одноразові фотоапарати. Через певний час фотоапарати з плівкою у них забирали, а натомість платили від 20 до 50 гривень. За словами Андрія, близько 30 відсотків фотоапаратів таки не повернули, тому експозиція складається із робіт близько 20 безпритульних, як жінок, так і чоловіків. Підготовка до виставки тривала близько трьох місяців. Львів’яни зможуть протягом двох наступних тижнів відвідати її безкоштовно.

Що ж стосується самих фоторобіт безпритульних, то на них, як не дивно, дуже мало смітників і напівзруйнованих будинків, зате є багато людей, дерев і кущів. На більше ніж 50 відсотках фотографій зображені вулиці та автомобілі, що ж стосується світлин із небом, то таких дуже мало. Організатори пояснюють це тим, що у безпритульних песимістичні настрої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *