ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко запропонував студентам-медикам та міністру охорони здоров‘я компроміс

|

Президент України Віктор Ющенко запропонував компроміс у вирішенні конфлікту між студентами-медиками та міністром охорони здоров‘я України Миколою Поліщуком. Про це повідомив заступник голови „Батьківського комітету” ЛНМУ ім. Данила Галицького Олександр Зімба.

О.Зімба зазначив, що варіант рішення конфлікту Ющенко запропонував під час сьогоднішньої зустрічі із студентами-медиками, які вже четвертий день проводять акцію протесту під стінами МОЗ з вимогою скасувати наказ міністра №81.

В.Ющенко ознайомився з усіма вимогами студентів-медиків і запропонував ввести в дію Закон №81 з 1 вересня 2005 року. „Таким чином цей Закон не буде торкатися тих студентів, які ще не довчилися у медичних закладах” – зазначив О.Зімба. За його словами, В.Ющенко вимагає такого компромісу у міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, студенти ЛНМУ ім. Данила Галицького виступили проти наказу №81, який був затверджений МОЗ України 23 лютого 2005 року і вступає в дію 1 серпня 2005 року. Цим наказом передбачено збільшення тривалості навчання в інтернатурі до 3 років та звуження переліку спеціальностей , які можна обрати, повідомляє „Контекст-медіа”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *