ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зберігається загроза повені

|

В зв’язку із складною гідрометеорологічною ситуацією на території області, яка виникла 17-19 березня, що спричинена інтенсивним наростанням тепла у період сніготанення, випадання опадів, що викликали негативні наслідки, на Львівщині складаються передумови виникнення надзвичайної ситуації.

Станом на 19 березня в області було підтоплено 17 будинків та 412 подвірь у 7 районах та місті Червонограді. Найбільшу кількість затоплених подвірь зафіксовано у Старосамбірському районі – 236. У селі Дубровиця Яворівського району підтоплено 12 будинків.

З 18 березня 2005 року Головне управління МНС України та його пожежно-рятувальні підрозділи в районах (містах) області працюють в режимі підвищеної готовності (Наказ начальника Головного управління від 18 березня 2005 року №56). Для організації робіт по ліквідації повеневої обстановки, надання при необхідності невідкладної допомоги людям, що опинилися в зоні стихійного лиха у всіх районах області працюють оперативні групи пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління МНС України Львівській області, а в найбільш постраждалих районах – Мостиському, Старосамбірському, Яворівському та Пустомитівському районах – мобільні оперативні групи Головного управління.

В Дубровиці Яворівського району талодощовими водами з передгір’я, внаслідок неможливості проходу води через автодорогу, було підтоплено 12 будинків. В одному застарілому будинку (господиня – 93-ти річня пенсіонерка) була зруйнована стіна житла. Мобільною оперативною групою Головного управління МНСУ в Львівській області організовані роботи щодо відселення мешканки пошкодженого будинку.

Підрозділами Головного управління МНСУ в Львівській області проводилась відкачка води з підвальних приміщень санаторію „Смерічка”, який розташований в селі Опака на Дрогобиччині, з приміщень складу заводу „Прогрес” по вул. Жовківській у Львові, з підвалів 11 житлових будинків у Червонограді, з багатьох будинків у інштх населених пунктах області.

18 березня в районі села Сокільники внаслідок забруднення стічної труби стався вихід води на трасу Сокільники-Пустомити. В результаті вжитих заходів трубу почищено, загрози перемиву траси немає.

Всього до ліквідації повеневої обстановки залучено 109 осіб та 30 одиницьтехніки, з них від МНС України 51 особа та 12 одиниць техніки, повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *