ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міської ради одноголосно прийняли звернення щодо виборів в Україні

|

Під час сьогоднішньої сесії Львівської міської ради депутати прийняли звернення до львів’ян у якому закликають їх проаналізувати заяви про двомовність, фашизм у Галичині, а також просять гідно провести вибори у місті і не допустити їх зриву. Подаємо повний текст звернення:

Звернення

Депутатів Львівської міської ради до львів’ян

Ми, депутати Львівської міської ради, глибоко стурбовані ходом виборчого процесу в Україні.

В суспільство черговий раз вкидається теза про двомовність і вже нове віяння – подвійне громадянство. Лунають безпардоні заяви про фашизм у Галичині, яку намагаються протиставити Сходу України. Інакше кажучи, заради здобуття влади очевидною є спроба розколоти Україну на Схід і Захід та поховати незалежну державу. У виборчий процес в Україні всупереч усім нормам активно втручається Росія, ведучи по своїх телеканалах активну пропаганду „за” і „проти”.

У розпал президентської кампанії Віктор Ющенко понад місяць перебував важко хворий у лікарні і ледь не розпрощався з життям. Незалежно від причин хвороби та політичних поглядів кожна людина у такий момент проявляє співчуття до іншої. У нас маємо феномен (на жаль, і серед наших земляків), коли наперебій стараються вдарити того, хто в даний час не може відповісти.

Невже жадоба влади пересилює будь-що людське? Невже заради цього забуті десять заповідей і те, що Бог все бачить і кожному за все воздастся? Чому не чути потужного голосу та активних дій львівської інтелігенції, відомих людей? Невже дрібненький страх і байдужість паралізували волю і навіть інстинкт самозбереження? Хто ж ми такі після цього і куди прямуємо?

Маємо величезну кількість так званих „технічних” кандидатів у президенти, які не ведуть кампанію за себе, а займаються дискредитацією інших. Справжні можливості цих кандидатів характеризуються тим, що вони не здатні делегувати людей у виборчі комісії, багато з яких не можуть провести свої засідання, що загрожує зривом виборів.

Якщо те, що діється зараз на 14-му році незалежності – вибори, то що чекає нас далі?

Звертаємося до всіх членів виборчих комісій, незалежно від їх політичних уподобань, взяти участь у засіданнях комісії. Враховуючи те, що у комісіях багато студентів, звертаємося до них з проханям достойно виконати свій громадський обов’язок і не зганьбити Львів – колиску демократії України. Звертаємося до їх батьків: переконайте у цьому своїх дітей. Вважаємо за необхідне опублікувати спики членів комісій, які свідомо торпедують виборчий процес, щоб їх знали львів’яни. Вибори пройдуть, а ганьба залишиться.

Звертаємося до інтелігенції, моральних авторитетів нашого міста з вимогою дати гідну відсіч спробам розчленувати нашу державу на Схід і Захід і припинити наругу над Львівщиною.

Ми переконані, що в Україні настануть кращі часи. Закликаємо львів’ян взяти участь у виборах і не допустити їх зриву. Тільки гуртом ми здатні забезпечити демократичне проведення виборів у нашому місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *