ОСТАННІ НОВИНИ

Українці в Італії вимагають створення додаткових виборчих дільниць

|

Громадяни України, які працюють у італійському Тренто вимагають створення виборчої дільниці у цьому місті. Представники ініціативної групи стверджують, що вже передали в Посольство України в Італії та безпосередньо у ЦВК списки з підписами 497 чоловік, які мають дозволи на роботу в Італії і хочуть голосувати за місцем проживання і роботи, а не за 250 кілометрів у Мілані, де знаходиться найближча дільниця, однак реакції досі немає.

Оригінальні копії списків вони передали також представникам Львівської обласної організації УНП з проханням передати їх до ЦВК. Ініціативна група звернулася до ЛОО УНП після того, як газета „Народне слово” опублікувала адреси виборчих дільниць за кордоном відповідно до постанови ЦВК від 10 вересня №509 з проханням до родичів заробітчан повідомити їх про місця розташування виборчих дільниць.

В Італії заробітчани почали складати власні списки після того, як у відповідь на заяву Олекси Гудима на початку липня цього року, ЦВК запевнило, що при наявності достатньої кількості бажаючих проголосувати, створить всі умови для голосування за кордоном, зокрема виборчі дільниці за межами офіційних представництв. За інформацією заробітчан сьогодні по всій Італії проводяться подібні акції збору підписів тих, хто і бажає проголосувати на закордонних виборчих дільницях. Зокрема, потреба в організації виборчої дільниці є у місті Брешія, що розташоване близько 150 км від Мілану, повідомляє прес-служба обласної організації УНП.

Народний депутат України, голова Львівської обласної організації УНП Олекса Гудима має намір особисто передати заяви 497 українців в місті Тренто до МЗС та внести депутатський запит до міністра закордонних справ та голови ЦВК з вимогою проінформувати Верховну Раду про причини відсутності реакції на масові звернення громадян України щодо організації виборчих дільниць у місцях компактного проживання та праці українців за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *