ОСТАННІ НОВИНИ

Конфлікт навколо Червоноградської гірничо-збагачувальної фабрики поза політикою – Ігор Чудійович

|

Чимало претензій до підприємства “Львівсистемаенерго”, що орендує Червоноградську гірничо-збагачувальну фабрику, було висловлено на сьогоднішній зустрічі міністра палива та енергетики України Сергія Тулуба з вугільниками Львівщини у Сокалі. Зокрема, генеральний директор ДП “Львіввугілля” Віктор Шайтан прямо пов’язав падіння виробництва на його підприємстві у середині цього року з відмовою фабрики переробляти вугілля ДП “Львівугілля”.

Сергій Тулуб пообіцяв гостро відреагувати на отриману інформацію, уже завтра пообіцявши підписати відповідний наказ. Зміст наказу міністр не уточнював, однак можна було зрозуміти, що мова може йти про розірвання угоди з “Львівсистемаенерго”.

17 серпня під час прес-конференції керівник виборчого штабу кандидата в президенти України Віктора Януковича на Львівщині, голова ЛРВ “Партії Регіонів” Олексій Радзієвський заявив, що подібні дії нинішніх розпорядників гірничо-збагачувальної фабрики є виконанням політичного замовлення “Нашої України”.

“ЦЗФ ДП “Львівугілля” перебуває в оренді у структур, наближених до Віктора Ющенка. На складах шахт накопичується удвічі і втричі більше вугілля, ніж там може вміститися, тому що ЦЗФ з невідомих причин відмовляється переробляти вугілля. А збагачувальна фабрика – кінцевий пункт переробки породи. Це спонукає до певних роздумів. Це не може бути випадково”, — заявив О. Радзієвський.

Коментуючи цю заяву, міський голова Червонограда Ігор Чудійович піддав сумніву позицію Радзієвського. “Конфлікт навколо збагачувальної фабрики немає жодного відношення до політики. Це чисто господарська проблема, пов’язана з різними підходами до господарських розрахунків” – заявив І.Чудійович. Мер Червонограда вважає, що, навпаки, з приходом нового господарі на фабриці відбулося економічне пожвавлення, а нинішні проблеми є не більш як типовими для бізнесу тимчасовими неув’язками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *