ОСТАННІ НОВИНИ

Хворих на туберкульоз в області поменшало на 4,3%

|

У головному управлінні охорони здоров’я ОДА 6 квітня відбулась планова робоча колегія, на якій заслухали і обговорили рекомендації парламентських слухань на тему “Епідемія туберкульозу в Україні та шляхи її подолання. За інформацією головного фтизіатра області Я. Мельничука, ситуація із захворюванням на туберкульоз в нашій області покращується.

Як розповів пан Мельничук, у боротьбі з туберкульозом на Львівщині досягнуто позитивних зрушень. Оскільки на 4,3% знизилась загальна захворюваність на туберкульоз, не зросла питома вага деструктивних форм серед вперше виявлених з активним туберкульозом хворих, на 35% знизилась захворюваність на туберкульоз серед підлітків, а також стабільно нижчою ніж в Україні реєструється смертність від туберкульозу (18,5 на 100 тисяч населення проти 21,6 в Україні).

“Доцільно зауважити, що деякі з показників, такі як захворюваність на всі форми туберкульозу, на деструктивний туберкульоз, рецидиви, захворюваність на туберкульоз серед підлітків, дітей, смертність, ефективність лікування хронічних хворих, у 2003 році в області є значно нижчі ніж в Україні” – зазначив пан Мельничук.

Однак все ще не вирішеною залишається низка проблем, основною причино чого є недофінансування галузі. Відтак туберкульозні установити й досі потребують поліпшення матеріально-технічної бази (медичне обладнання, апаратура, твердий і м’який інвентар), забезпечення всіх контингентів хворих на туберкульоз безкоштовною рентгенплівкою, створення у Львові денного туберкульозного стаціонару, поліпшення харчування хворих у тубстаціонарах, удосконалення умов утримання, діагностики, лікування і харчування хворих на туберкульоз в закладах пенітенціарної системи. На думку пана Мельничука, вирішення зазначених проблем сприятиме подальшому поліпшенню і стабілізації епідситуації з туберкульозу в області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *